Αποστρωματοποίηση: Χειμερινή Εξοικονόμηση Που Θα Σας Ενθουσιάσει

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι ένας ανεμιστήρας HVLS παρέχει άνετη ψύξη και εξοικονόμηση κόστους στη ζέστη του καλοκαιριού. Ωστόσο, ένα όφελος που συχνά παραβλέπεται είναι η εξοικονόμηση κόστους που μπορεί να επιτευχθεί κατά τους ψυχρότερους χειμερινούς μήνες. Μια διαδικασία που ονομάζεται αποστρωματοποίηση επιτρέπει στους ανεμιστήρες HVLS όχι μόνο να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την δροσιά, αλλά και να αυξήσετε τη θερμότητα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΣΤΡΩΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ;

Η επιστήμη, καθώς και η προσωπική εμπειρία, μας δείχνουν ότι η θερμότητα μεταφέρεται ψηλά. Επειδή τα θερμαινόμενα μόρια έχουν υψηλότερα επίπεδα ενέργειας, ζυγίζουν λιγότερο από τα πιο ψυχρά μόρια, αναγκάζοντάς τα να ανέβουν ψηλά στην οροφή. Αυτό ονομάζεται διαστρωμάτωση. Ωστόσο, η επιστήμη μας δείχνει επίσης ότι είναι δυνατόν να αντιστραφεί αυτή η διαδικασία αναμιγνύοντας τον ζεστό και τον κρύο αέρα για να δημιουργήσουμε ένα πιο εύκρατο περιβάλλον, γνωστό ως αποστρωματοποίηση του αέρα.

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΣΤΡΩΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ;

Κατά τους χειμερινούς μήνες, δεν πρέπει να συμβιβάζεστε με τα κρύα δάχτυλα για εσάς ή τους υπαλλήλους σας. Η απλή αποστρωματοποίηση της θερμότητας που παρέχεται από τη μονάδα HVAC, ή που παγιδεύεται κοντά στην οροφή, μπορεί εύκολα να διορθώσει αυτό το πρόβλημα. Τα οφέλη υπερβαίνουν τον έλεγχο θερμοκρασίας. Είναι τριπλά: εξοικονόμηση κόστους, επίπεδα παραγωγικότητας των εργαζομένων και μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ

ο καλοκαίρι αναμένεται ότι ένας ανεμιστήρας θα βοηθήσει στη ρύθμιση των θερμοκρασιών με αποτέλεσμα χαμηλότερο κόστος για την ψύξη της εγκατάστασής σας. Ωστόσο, είναι εξίσου σημαντικό να αξιοποιήσετε την εξοικονόμηση κόστους και το χειμώνα. Με ελεγχόμενη κυκλοφορία αέρα, ο ζεστός αέρας από την οροφή θα αναμιχθεί με τον ψυχρότερο αέρα στο έδαφος των εγκαταστάσεων σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε πιο αποτελεσματική χρήση της θερμότητας μέσω της μονάδας HVAC για να μετριάσετε τη θερμοκρασία του κτιρίου σας. Η Plant Engineering δηλώνει ότι, μέσω της αποστρωματωποίησης, «ακόμη μεγαλύτερα οφέλη μπορούν να παρατηρηθούν κατά τη διάρκεια του κρύου» όταν χρησιμοποιείτε έναν ανεμιστήρα HVLS, ενώ εκτιμήσεις δείχνουν ότι είναι δυνατή η εξοικονόμηση ενέργειας έως και 30%. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μετρήσιμη αποδοτικότητα κόστους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι το επίπεδο παραγωγικότητας ενός εργαζομένου μειώνεται όταν η θερμοκρασία είναι πολύ ζεστή. Αυτό ισχύει και για τον κρύο καιρό. Στην πραγματικότητα, ένα άρθρο στο Psychological Science υπολόγισε ότι ένας εργοδότης θα μπορούσε να εξοικονομήσει έως και 12,5% του μισθού ανά εργαζόμενο, αυξάνοντας τη θερμοκρασία μερικούς βαθμούς. Αυτό είναι ακόμη πιο διαδεδομένο σε κτίρια με υψηλότερες οροφές, όπως εγκαταστάσεις κατασκευών, επεξεργασίας και αποθήκευσης, όπου απαιτείται η χρήση ισχύος ενός ανεμιστήρα HVLS για να γίνει μια απτή διαφορά. Εάν δεν ικανοποιούνται αυτές οι ανάγκες συντήρησης, σωματίδια όπως σκόνη και μούχλα απελευθερώνονται στον αέρα μειώνοντας την ποιότητα του αέρα, τη συνολική παραγωγικότητα και πιθανώς αυξάνοντας τις ημέρες ασθενείας των εργαζομένων.

Σχετικά Posts

Με τις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να προγραμματιστούν οι επενδύσεις του 2021 με τρόπο συνετό και αποτελεσματικό.

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι ένας ανεμιστήρας HVLS παρέχει άνετη ψύξη και εξοικονόμηση κόστους στη ζέστη του καλοκαιριού.

Είναι πολύ γνωστό ότι η χρήση της επιστήμης πίσω από την αποστρωματοποίηση με έναν ανεμιστήρα HVLS μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το περιβάλλον του χώρου εργασίας σας εύκρατο.